(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Smrkový sirup ( výborný na kašel)
Potřebné ingredience
smrkové výhonky (sbíráme na jaře březen - duben, začátek května)\ cukr krupice
Postup přípravy
Smrkové výhonky skládáme do sklenice 10Litrové výhonky asi 5cm zasypeme 2cm cukru, pak zase výhonky atd. až na okraj sklenice. Sklenici necháme stát ve tmě přez léto. Cukr se v té době rozpustí a výhonky pustí léčivou šťávu. Na podzim se sirup slije a může se přez zimu užívat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mimicek
(upraveno)
22. 5. 2021, 0:53
ZDENDA57
(upraveno)
10. 5. 2012, 16:13
Ahoj Ivi prave ted delam ten lecivy zazrak,jinak ho delam jiz nekolik let
megan2
(upraveno)
6. 5. 2012, 17:38
a opravdu nechat celé léto zavíčkované??Já dnes nasbírala výhonky a chystám se na něj
Iva/Filipek
(upraveno)
16. 5. 2012, 16:42
@megan2
Ano nechat do podzima v temnu zavíčkované. Potom přecedit a může se léčit.
Evika
(upraveno)
8. 2. 2012, 9:35
děkujiiii
šíšula
(upraveno)
26. 5. 2011, 13:27
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli tu sklenici mám zavíčkovat aby tam nešel vzduch a nebo jen přikrýt utěrkou a takhle nechat. děkuji za odpověd s pozdravem Péééta :
Iva/Filipek
(upraveno)
3. 6. 2011, 17:33
@šíšula
Skenici určitě zavíčkovat
Iva/Filipek
(upraveno)
29. 9. 2010, 12:56
Minulou zimu jsem byla nachlazená (kašel, rýma atd.), protože jsem byla těhotná, žádný léky jsem nemohla, tak jsem si vzala tento sirup a opravdu mi pomohl. Na kašel je opravdu výborný - doporušuji.